Actueel

Blijf op de hoogte van de resultaten en het laatste nieuws van het Plan van Aanpak.

Duurzame mode staat centraal tijdens de 3e editie Dutch Sustainable Fashion Week

Van 8 t/m 16 oktober 2016 vindt de 3e editie plaats van de Dutch Sustainable Fashion Week. Tijdens dit landelijke fashionevent wordt er aandacht geschonken aan duurzame mode om de consument te informeren over de duurzame ontwikkelingen binnen de modebranche. Ruim 500 toonaangevende modezaken, talloze grote shopgemeenten, bestaande initiatieven en bekende Nederlanders vertellen tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week inspirerende verhalen over duurzame merken.

Dit jaar zal het fashionevent grootser zijn dan ooit tevoren! Naast een spraakmakend openingsevent zullen er door het hele land, in meer dan 25 shopgemeenten, activiteiten plaatsvinden rondom duurzame mode. Zo kunt u in Enschede, de Textielstad, een spetterende duurzame modeshow bekijken, in Groningen een oud overhemd laten recyclen tot een van Hulley boxer, ontdek in Den Haag alle ins-and-outs van duurzame mode in de winkels tijdens een guided tour door de winkelstad, bekijk de Recycle Waste-Reduction show door de winkelstraten van Rotterdam, ontworpen door studenten of bezoek de 4e editie van het FairFashion Festival in Utrecht.

Jaarlijks 235 miljoen kilo textiel de prullenbak in
Gemiddeld ligt er in iedere kledingkast voor 400 Euro kleding te ver stoffen. Zonde! Tijdens het de Dutch Sustainable Fashion Week kunt u direct uw eigen garderobe verduurzamen. In diverse steden, waaronder Amsterdam, Utrecht en Eindhoven, wordt er een swapmarket georganiseerd waarbij u uw kleding kunt omruilen voor nieuwe vintage items. De Dutch Sustainable Fashion Week is een initiatief van Goodbrandz, in samenwerking met Urgenda, Kiesduurzamemode, Euretco en InRetail, met ondersteuning van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze week staat in het teken van het op een positieve manier bewust worden van duurzame fashion. 68% van de consumenten wil namelijk graag duurzame kleding kopen, slechts 11% daarvan weet echter waar zij dit kan kopen (bron: Goodbrandz). Fabels zoals ‘duurzame kleding is veel duurder’ en ‘duurzame kleding is niet fashionable’ worden van de baan geveegd. Duurzame fashion is hot and happening!

Consument heeft de macht
“De Dutch Sustainable Fashion Week is een mooi begin, waarvan wij hopen dat het de consumenten op een andere manier zal laten handelen op modegebied. Nog te veel fabrikanten voelen zich niet geroepen te veranderen zolang de consument nog massaal voor de goedkope opties gaat. Daar is de concurrentie te groot voor. Dus de consument heeft de macht om de markt te veranderen en te zorgen dat we een gezonde economische situatie creëren in deze branche”, aldus Goodbrandz directeur Cécile Scheele.

Follow #DSFW
Volg de Dutch Sustainable Fashion Week via Twitter #DSFW en www.Facebook.com/inspiringstoriesdsfw. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende winkels op www.dsfw.nl